На дневен ред за ЦСКА е осминафиналът за Купата на България срещу "Черно море". „Червените“ са домакини, но не само това ги прави фаворити в този сблъсък. А и традициите, които са налице в мачовете между тези два клуба в турнира. А те показват пълно превъзходство на ЦСКА, пише "Мач Телеграф".

„Червените“ са срещали „моряците“ на всички фази в него от осминафиналите до финала, като доминират тотално. От 11 мача ЦСКА има 9 победи, едно равенство и една загуба. Единственото поражение е било фатално. То е фиксирано точно на фазата на осминафиналите, на която ще срещнат варненци и сега. На 14 май 1962 година „армейците“ падат с 0:3. Три дни по-късно печелят реванша с 2:0, но това не им стига да продължат напред. Нещо, което се е случвало във всички останали сезони, в които жребият е изправял двата отбора един срещу друг.

ЦСКА има 100% актив като домакин и е спечелил всичките си срещи у дома срещу "Черно море" за Купата. За последно двата тима се срещнаха през 2011 г. на четвъртфиналите. Тогава ЦСКА спечели леко с 2:0 и продължи напред. По-късно с треньор Милен Радуканов „червените“ взеха Купата след победа на финала над "Славия" с 1:0.

Най-паметният двубой пък си остава финалът през 2006 г., съпътстван и от голям бой между феновете на трибуните на стадион „Васил Левски“ в паузата между двете полувремена. На терена ЦСКА нямаше проблеми и победи леко с 3:1.