Черно море се класира за 1/8-финалите от турнира за Купата на България, след като “моряците” отстраниха втородивизионния Миньор в Перник. И двете попадения в срещата паднаха през първата част. Стефан Велев откри резултата за варненци в 7-ата минута, а Зе Гомеш реализира за 2:0 в 17-ата минута.

Черно море контролираше събитията на терена от самото начало на двубоя. Още в третата минута Виктор Попов засече с глава центриране от фланга, но не успя да затрудни вратаря на домакините. В 7-ата минута страхотен пробив на Леандро Андраде завърши с пас по земя към Стефан Велев, който засече от движение и прати топката в далечния ъгъл за 1:0. В 11-ата минута добра атака на Черно море завърши с удар на Зе Гомеш от малък ъгъл, но покрай вратата. В 17-ата минута след опит за изкуствена засада, Зе Гомеш остана сам срещу вратаря и с удар по земя вкара за 2:0.

В 28-ата минута Добромир Бонев от домакините стреля с глава след центриране, но в аут. Малко след това от много добра позиция Родриго Енрике стреля опасно, но стражът на Миньор успя ефектно да спаси. В следващата си атака, Черно море можеше да реализира трети гол, но стражът на домакините отново показа класа и спаси силен шут на Зе Гомеш.

В 60-ата минута Стефан Велев получи топката отдясно в наказателното поле, овладя и стреля от малък ъгъл, но в аут. Родриго също имаше възможност да обстрелва вратата на „чуковете”, но стражът на домакините бе на мястото си и успя да спаси.

В 80-ата Ленадро Андраде бе изведен отляво, нахлу в наказателното поле и стреля по диагонала, но отново вратарят на домакините се намеси подобаващо и запази вратата си от трети гол.

Съставът на Черно море: Георги Георгиев, Живко Атанасов, Влатко Дробаров, Виктор Попов, Мартин Дичев, Пабло Гарсия, Васил Панайотов (Калин Георгиев), Стефан Велев (90-Павел Георгиев), Родриго Енрике (75-Велислав Василев), Леандро Андраде (90-Сами Ел Анаби), Зе Гомеш.