Локомотив Пловдив е амбициран да спре серията от мачове без загуба на Черно море в шампионата. За последно варненци паднаха на 11 септември при визитата си на Лудогорец с 0:2. От тогава моряците наредиха 9 поредни срещи без поражение – 4 успеха и 5 ремита. Старши треньорът на смърфовете Александър Тунчев отчете сериозната работа на Илиан Илиев начело на съперника и силното му представяне този сезон.

„Надявам се времето да е по-добро за мача. Сухо е и има силен вятър. Чака ни здрав двубой с Черно море и много битка. Добър отбор са. Девет поредни мача са без загуба в първенството. Винаги са били сериозен противник. В лицето на Илиан Илиев и на фона на представянето им не случайно са в челото, с възможност да излязат втори. Ние започнахме да влизаме в час, играем все по-уверено и ще дадем нужната битка на Черно море. Надявам се да я спечелим“, коментира пред „Тема Спорт“ наставникът на черно-белите.

Той погледна и към това, което предстои на Локо след края на есенния дял. „Лека, по-лека вече работим по селекцията и подготовката. Оглеждаме се вече какво може да вземем, какво ще ни трябва. Ще има и футболисти, с които най-вероятно ще се разделим, но нека минат трите двубоя до края на годината и ще говорим в детайли“, добави Тунчев.

Мачът между Черно море и Локо Пд на „Тича“ в началото на кампанията завърши без попадения. Наставникът на варненци Илиан Илиев има своите проблеми. Все още наказан е Родриго Енрике, а към трайно контузения Стефан Велев в лазарета влезе и друг основен играч – левият бек Цветомир Панов.

„Контузиите са част от играта. Затова имаме и други хора. Имаме и млади момчета. Ако се наложи, ще влизат. Гледаме само напред“, сподели Илиев.