Черно море може да се доближи само на 1 точка от втория ЦСКА днес. За целта варненци трябва да победят у дома ФК ЦСКА 1948 Сф. В последния есенен кръг моряците ще гостуват на „Армията“. Преди днешния двубой на „Тича“ ЦСКА обаче е с два мача по-малко от варненци.

Черно море ще преследва и изравняването на свой рекорд. Ако възпитаниците на Илиан Илиев не загубят от ФК ЦСКА 1948 Сф ще направят серия от 11 поредни срещи без поражение. Такава те имат вече на два пъти – през сезон 1968/69 и 2008/09. В момента варненци имат 4 победи и 6 равенства.

Именно хиксовете обаче се оказват това, което спира Черно море. От началото на сезона те са общо 8, докато победите са 7. Ако вземем в предвид загубените точки в шестте ремита от сегашната серия, то с тях варненци щяха да съберат 41 пункта или само на 1 зад Лудогорец. Именно от разградчани бе и последната загуба на воденият от Илиан Илиев тим – на 11 септември с 0:2. Оттогава Морето не познава вкуса на поражението.

Днес обаче срещу себе си Илиан ще има корав опонент – Николай Киров-Белия. Досега в кариерата им балансът по между им е равен. Двамата имат пи 4 победи над опонента и 2 равенства. През май Киров победи Илиев в баража за ЛК с Арда и така взе евроквотата и изравни баланса. Оттогава те не са се срещали, защото Белия пое именно днешния съперник на варненци – ФК ЦСКА 1948 Сф. Той вече ще може да разчита на по-сериозна група, след като изтече наказанието на Галин Иванов, а контузията на Крум Стоянов отшумя.