Черно море се класира за 1/8-финалите на турнира след успех с 2:0 срещу Литекс в среща, играна на стадиона в Тетевен. Попаденията в срещата паднаха през втората част чрез Мазир Сула и Исмаил Иса.

Така "моряците" ще срещнат в следващата фаза на турнира тима на Локомотив (Пд) на стадион "Тича" във Варна на 3 декември.

Варненци започнаха по-активно и първата атака беше тяхна чрез Васил Панайотов, който с едно докосване намери Мазир Сула в наказателното поле, но ударът му беше силен и неточен. В 22-рата минута домакините създадоха опасност след центриране от корнер, но Дюлгеров показа рефлекс и изби.

В 51-вата минута Черно море поведе в резултата. Закария Беншаа открадна топката в половината на Литекс, напредна и подаде към влизащия на скорост отляво Мазир Сула, който стреля и вкара за 1:0. Малко след попадениео Закария Беншаа можеше да вкара втори гол, след като засече центриране отляво, но прати топката в аут.

Ловчанлии можеха да изравнят в 69-ата минута, когато съдията отсъди дузпа в тяхна полза за нарушение на Цветомир Панов срещу Евгени Игнатов-Бамзе. Вратарят Иван Дюлгеров отрази удара от 11-те метра на Георги Георгиев. 

В следващите 10-ина минута Черно море на няколко пъти можеше да вкара втори гол, но пропуски направиха Алекс Фернандес, Исмаил Иса и Закария Беншаа, а след тях и Исмаил Иса, изведен сам срещу вратаря на домакините. Той го преодоля и точно преди да вкара топката на празна врата, се подхлъзна и не успя да нанесе удар. Но опитният нападател се реваншира в 85-ата минута, когато засече с глава центиране на Цветомир Панов и оформи крайното 2:0.