Спарта (Прага) се приближи с една крачка към шампионската титла в Чехия, след като победи големия си съперник Славия с 3:2 в среща от 2-ия кръг на плейофа за титлата. С днешния успех в 307-ото дерби на чешката столица Спарта събра 74 точки и води с 5 пред Славия три кръга преди края.

Българският нападател Мартин Минчев започна като титуляр за Спарта и остана на терена до 70-ата минута, когато беше заменен от албанеца Кязим Лачи.

Двата отбора си размениха по един гол в рамките на 5 минути преди почивката, след като Лукаш Хараслин откри резултата в 30-ата минута, а словакът Иван Шранц възстанови паритета за Славия пет минути по-късно.

Датчанинът Асгейр Сьоренсен даде нова преднина на Спарта в 63-ата минута, а Станислав Текъл отново направи 2:2 пет минути преди края на редовното време. Славия тотално доминираше в последните 20 минути и заслужено стигна до равенството след атака от ляво и подаване на Петер Шевчик.

Но в 7-ата минута на добавеното време на 90-те минути съдията Далибор Черни отсъди дузпа. Идох Огбу от Славия шокиращо фаулира в наказателното поле Ауер Мабил и се стигна до наказателния удар. Ладислав Крейчи вкара от 11-те метра и осигури успеха на Спарта, които си върнаха за поражението от същия противник за Купата на страната.