Футболистът на Черно море Васил Панайотов сподели, че едно от основните оръжия на „моряците” през предстоящия шампионат отново ще бъде силният колектив. Той коментира изминалия сезон и сподели очакванията си за предстоящия.

„През предстоящия сезон се надявам да съумеем да надградим. Знаем, че това ще стане доста трудно, защото виждаме, че всички отбори стягат сериозна селекция. Нас ни напускат някои важни футболисти, но ще опитаме въпреки това да надградим през този сезон. Идват някои попълнения, които се присъединяват към отбора и се надявам бързо да се адаптират”, започна той пред “Мач Телеграф”.

„През изминалия сезон можеше да се вземе повече в много мачове, но според мен направихме добра кампания. Има за какво да съжаляваме, защото бяхме на крачка от финала. В някои други мачове трябваше да сме по-концентрирани, за да стигнем до тройката, но това не се случи. Надявам се да сме си взели поуките и през този сезон, който сега предстои, да поправим грешките. Надявам се и късметът да бъде на нашата страна.

Подготовката и лагерът в момента протичат по нормален начин. Най-радващото е, че няма контузии. За жалост почивката беше много кратка. Сега се опитваме да тренираме абсолютно всеки един елемент и е доста тежко. Надявам се да усвоим всичко, което тренираме и да сме готови за старта на шампионата. Това, че времето за подготовка е малко се надявам да не се отрази по никакъв начин и да влезем още от първата среща на 100%. Не трябва да влизаме уморени. Аз си мисля, че треньорският щаб е взел мерки за всичко това и вярвам, че ще бъдем готови за първия мач. Нашият голям плюс и през тази кампания ще бъде, че колективът в отбора е на едно много високо ниво. Ние сме един от най-здравите колективи в Първа лига, а това ни помага много на терена и се вижда с просто око. Всички си помагаме и се стараем да играем добре. В съблекалнята сме все силни характери.

Това, че времето за подготовка е по-малко не е променило нещо драстично в тренировките. Има и някои нови неща, на които обръщаме внимание. Това е нормално. Важно е това, че повечето играчи сме от дълго време заедно и се опитваме да се напаснем все повече. Това е целта и на терена трябва да се познаваме още по-добре. Утре (б.р. днес) пътуваме за Варна и до началото на първенството ще сме там. Мисля, че за това време, което имаме да се подготвим ще изиграем достатъчно контроли. Целта пред нас е да подобрим представянето си от предишният сезон и мисля, че ще успеем”, заяви Панайотов.

Снимка: Lap.bg