Черно море загуби от Дунав Русе с 1:2 в контролна среща, играна на стадион "Младост" във Варна. Гостите поведоха в заключителните секунди на първото полувреме, домакините изравниха през втората част, но три минути преди края на мача Калин Георгиев вкара победния гол за русенския тим..

Първата сериозна възможност в срещата бе в 13-та минута за домакините. Алекс Фернандес изведе в добра позиция Атанас Илиев, който стреля без подготовка, но топката премина встрани от вратата. В 17-та минута отборът на Дунав можеше да открие резултата. Георги Вълчев засече с глава топката след центриране в наказателното поле на Черно море, но за късмет на варненския тим тя се отби в напречната греда.

Малко след това Атанас Илиев стреля от границата на наказателното поле, но топката попадна в ръцете на вратаря на гостите. В 28-та минута Дунав отново имаше добра възможност. Олег Димитров бе изведен сам срещу вратаря Християн Славков, но стражът на Черно море спаси.

В 45-ата минута Йордан Димитров стреля много опасно от пряк свободен удар, но вратарят Християн Славков показа класа и успя да избие топката. Секунди по-късно след изпълнението на корнер последва центриране отдясно в наказателното поле на Черно море, а Георги Вълчев отклони топката с глава за 1:0 за Дунав.

Веднага след старта на втората част Черно море можеше да изравни резултата. Едгар Пашеко бе изведен срещу вратаря на гостите и стреля по земя, но стражът Дамян Дамянов успя да избие топката. Минута по-късно Алекс Фернандес стреля от дистанция, но топката премина над вратата.

Час след началото Дунав можеше да вкара втори гол, но Иван Колев не успя да засече топката във вратата на домакините след центриране на Симеон Вешев.

Последваха по-добри минути за "моряците" и в 70-та минута те изравниха. Николай Златев центрира отдясно, а Атанас Илиев с глава от непосредствена близост вкара за 1:1.

Четири минути по-късно отново Илиев се размина на сантиметри от гола, но в 87-та минута Калин Георгиев с хубав удар по зема вкара победния гол за гостите от Дунав.

По-късно днес на стадион „Тича“ е втората проверка на Черно море срещу тима на Добруджа. Досега варненският тим победи с 5:0 Спартак Плевен, Етър с 4:0 и загуби от Ботев Враца с 1:3 и днес от Дунав с 1:2.