Бившият футболист на Левски и Черно море Мариян Огнянов даде интервю пред „Тема Спорт“ в навечерието на двубоя между двата отбора. Юношата на сините сподели очакванията си преди сблъсъка на стадион „Георги Аспарухов“ в неделя. Той посочи какво му прави впечатление в играта на тимовете, както и кои са водещите фигури за съставите на Николай Костов и Илиан Илиев.

 

Марияне, предстои двубой между Левски и Черно море на „Герена“. Какви са очакванията ти за мача в неделя?

Надявам се да се получи хубав мач. Любопитно ми е кой ще излезе победител, защото и двата отбора демонстрират атрактивен футбол от началото на първенството. Очаквам да се получи интересен двубой, никой не може да прогнозира кой ще спечели.

Сподели, че двата отбора демонстрират атрактивен футбол. Какво ти прави по-специално впечатление в играта на Левски и Черно море?

Да, това е на първо четене, че залагат на атрактивен футбол. Няма как да не се отбележи играта на Черно море от началото на сезона. Моето мнение е, че на моряците им липсваше постоянството. Сега това е налице, постигат резултати и са непобедени в първенството. Това ми прави най-добро впечатление при тях. Илиан Илиев е предал на футболистите, че е много важно това в шампионата и вече се берат плодовете. А Левски радва окото с хубава игра. Сините се опитват да действат комбинативно и залагат на красив футбол. Но това, което ми направи впечатление в последните два мача с Лудогорец и ЦСКА е, че играят прекалено романтичен футбол, което не мисля, че може да носи успех в такива дербита. Ако трябва, ще направя съпоставка с предишния треньор Станимир Стоилов. Той също обичаше отборът му да се надиграва и постоянно говореше за това, но залагаше на по-прагматичен стил и Левски съумяваше да взима дербитата. Сега при последните сблъсъци сините не бяха надиграни, но не успяха да спечелят. Отборът наистина играе добре, но не победи във въпросните мачове.

Кои са водещите фигури в двата отбора?

Няма да открия топлата вода като кажа, че тази фигура за Левски е Велтон. Сините разчитат изключително на него, а със сигурност не искат да е така. Предполагам, че треньорското ръководство желае да има повече такива футболисти, но бразилецът за момента е най-силният играч, особено в атакуващ план, където създава много опасности пред противниковата врата. При Черно море по-скоро може да посочим
колектива като водещ. Отборът демонстрира хубав футбол, изгражда се от дълго време и това води до тези резултати. Наистина ни очаква много интересен мач в неделя и дано по-добрият да спечели.

Къде виждаш двата отбора в крайното класиране?

Трудно е да се прогнозира. Със сигурност, ако запазят резултатите и играта си, ще бъдат в битката за призовите места, но не мога да посоча точно къде.
Как ти се вижда първенството от началото на сезона? Има четири-пет отбора, които дават заявка, че шампионатът ще е оспорван до края. Битката за титлата ще е до последно, както и за другите места в шестицата. Тези тимове, които споменах, показват много добре лице и заявка от всеки за нещо голямо. На този етап може да кажем, че е непредсказуемо кой къде ще завърши, което носи и интереса към първенството. Наблюдавах двубоя между Черно море и Локо Пловдив и двата отбора показаха с играта си, че заслужават местата, на които се намират в момента.