Плеймейкърът на Черно море Мазир Сула е желан от френски клубове, твърдят в родината му. Изявите му са следени от закъсалите елитни Лориен (13-и в класирането) и Льо Авър (15-и) – играчът е минал през школата на втория тим, пише "Тема спорт".

Той ще е апетитна хапка за тях през лятото. Тогава ще остава само година от договора му с моряците и те биха го привлекли срещу не толкова висока сума. Съобщава се, че Мазир е обект на интерес и на тимове от Лига 2 на Франция, но желанието му е да играе в най-високото ниво.

Сула е основен футболист в състава на Илиан Илиев. През този сезон 25-годишният футболист има 19 двубоя в Първа лига. Той пропусна домакинството на Ботев Враца, спечелено с 2:1. Причината бе, че получи червен картон срещу ЦСКА (1:0) и бе наказан от дисциплинарната комисия към БФС.

Офанзивният халф обаче ще бъде на разположение на треньорския щаб за важния двубой срещу Берое. Сблъсъкът в Стара Загора е в събота, 9 март, от 17:30 часа. Варненци ще преследват на всяка цена трите точки, за да може да продължат да дишат във врата на лидера във временното класиране Лудогорец, който има визита на Ботев Пд.

Снимка: Lap.bg