Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев не спести комплиментите за футболистите си след победата с 1:0 над ЦСКА като гост. Успехът гарантира на "моряците" второто място в класирането и им дава право на участие в европейските клубни турнири през следващия сезон.

"Поздравления за всички в клуба, за феновете, но най-вече за играчите. Цяла година го повтарям това - във всеки мач играчите дават 100 процента от себе си и няма как да не съм доволен. След като поведохме, не се поддадохме на емоцията. Цялата година бяхме равномерни в представянето си. Това второ място е исторически успех за нашия отбор.

След червения картон ЦСКА заигра по-добре, но те бяха притиснати до стената. Поздравявам момчетата за цялата година, която направиха. Надявам се и в последния мач срещу Крумовград да се представим така и да запазим рекорда си без загуба у дома през целия сезон.

Помага ни това, че имаме много опитни играчи. Те знаят какво търсим, не ми трябва много време да им предам идеите си. Благодарен съм, че с някои от тях работим вече много години. Ние имаме моменти, в които играем футбол. Трябва да работим само върху това да работим по-добре с топката, когато сме под напрежение. В Европа няма как без това", завърши Илиев.