Победата на Черно море над ЦСКА вчера гарантира на тима сребърните медали в първенството и квота за Лигата на конференциите, а с това и оставането на треньора Илиан Илиев. Специалистът вече се бе разбрал за нов договор с варненци, но при евентуален провал за Европа щеше да концентрира вниманието си единствено върху ангажиментите в националния отбор. Дългогодишната му работа в Черно море обаче даде нужните плодове и до дни Илиев ще преподпише с клуба, като ще продължи да съвместява двете роли, пише Тема спорт.

Той има и 2-годишен контракт с БФС за национален селекционер. Черно море обаче ще постигне договорка с централата специалистът да продължи да работи и на „Тича“. Илиев ще има възможност да си тръгне от клуба по всяко време след еврокампанията. След нулевото равенство срещу Левски наскоро той потвърди, че почти всички подробности по оставането му в Черно море вече са уточнени.

Моряците искат да задържат и сина на старши треньора – Илиан Илиев-младши. Халфът се завърна тази зима на „Тича“ под наем от кипърския Aполон Лимасол. Преди това той бе преотстъпен в гръцкия Кифисия, откъдето реално пристигна във Варна. Договорът му с Аполон е до лятото на 2025 година, а е под наем в Черно море до юни. Ръководството на клуба обаче ще се опита да задържи Илиев-младши и за есента за евентуалното участие в евротурнирите.

Както вече писахме, отборът ще се готви изцяло при домашни условия през лятото за завръщането си на международната сцена след 9-годишно отсъствие. Очаква се моряците да изиграят поне една контрола със силен съперник от Румъния.

Снимка: Lap.bg