Двама чужденци в Черно море могат да напуснат клуба след последния му мач за сезона. Това са нападателите Едгар Пашеко и Мишаел Алвес, които през пролетта играха рядко и нямат заслуга за историческото второ място, пише „Гонг“.

При положение че моряците се разделят с двамата, ще се освободят заплати за привличане на нови легионери, които да подсилят състава за новия сезон и участието в Лига на конференциите.

Разбра се още, че ръководството е направило последни опити да убеди Иван Дюлгеров да подпише нов договор, но националът е непреклонен и най-вероятно ще си тръгне като свободен агент, след като контрактът му изтече през юни.

Това ще е първия случай през последните години, в който „моряците“ ще пропуснат да вземат трасферна сума за свой конвертируем играч. Към днешна дата вратарят е оценяван от популярния германски уебсайт Transfermarkt на 1 милион евро.

Междувременно от тази вечер играчите ще са в кратка лятна ваканция, а на 9 юни ще се съберат на „Тича“ за медицински прегледи. Първата тренировка от лятната подготовка ще е между 10 и 12 юни.

Снимка: Lap.bg