Лудогорец може да се раздели с една от покупки си през миналото лято. Става въпрос за нападателя Юнес Хамза.

28-годишният футболист е сред най-високоплатените играчи в Разград, но приносът му към отбора е незначителен. Това никак не се нрави на ръководството. Очаква се още през лятото клубът да се опита да продаде Хамза.

Припомняме, че разградчани привлякоха тунизиеца от Ботев Пловдив точно преди плейофите със Стяуа през 2014, като платиха много сериозна сума за правата му.

Тогава румънците също имаха интерес към нападателя, но отправиха по-ниска оферта от тази на Лудогорец. Освен това и условията в договора на Хамза бяха по-добри.

Това накара тарана да парафира със зелените до лятото на 2017-а година. Тунизиецът струва на новия си клуб огромна сума, която не кореспондира с приноса му към отбора.

От началото на пролетния полусезон бившият играч на Ботев е тотално низвергнат от треньора Георги Дерменджиев. В осемте мача до момента той е попаднал само два пъти в групата на тима!

Тунизиецът има едва 19 минути и то за купата срещу Берое (1:0) в Разград и Литекс (0:0) в Ловеч. Макар разградчани да изпитват трудности с отбелязването на голове Георги Дерменджиев продължава да не разчита на Хамза.

Вместо това специалистът залага на намиращия се в слаба форма Роман Безяк, чийто договор изтича през лятото, както и на Жуниор Кишада. Безяк още не е подновил контракта си с разградчани и едва ли ще го направи.

Куриозно е, че точно Хамза е най-ефективният нападател на Лудогорец в А група. Той има общо 4 гола, като бележи средно на 157 минути. За сравнение Кишада, който е с 4 попадения, го прави на всеки 208 минути.

Роман Безяк със своите едва два точни изстрела в елита, се разписва през 331 минути. Със сигурност през лятото шампионите ще потърсят усилване на нападателната си мощ, като вече се работи в тази насока.