Наставникът на "Лудогорец" Бруно Рибейро сподели очакванията си за мача срещу "Черно море" за Суперкупата на България, като заяви, че иска да спечели трофея.

"При всички положения ни очаква един много труден двубой. Играхме с "Черно море" миналия месец (3:2 за Лудогорец на "Тича" - бел.ред.) и съм наясно с възможностите на този отбор", заяви португалецът.

"Това е само един мач. Финал. Искаме да спечелим първия си трофей за сезона", допълни Рибейро. „Има разлика между двата мача. Във Варна играхме за първенство. Двубоят за Суперкупата е нещо различно".

Рибейро е категоричен, че "Лудогорец" е в добро функционално състояние преди сблъсъка с "моряците".След равенството с "Монтана" имахме няколко дни за подготовка за мача "Черно море". Свършихме планираното. Готови сме".

"За мен всяка купа, всеки мач е много важен. Суперкупата на България обаче е първият трофей, който можем да спечелим този сезон и затова сме амбицирани до край да го сторим. Ще съм много щастлив, ако вземем тази купа", сподели още спецът.

"Лудогорец" проведе една тренировка във вторник сутринта в Разград, след което заминава за Бургас, където ще остане на режим преди сблъсъка с "Черно море".

В историята си "орлите" са печелили два пъти Суперкупата на стадион „Лазур" в Бургас. През лятото на 2012 г. воденият от Ивайло Петев отбор победи с 3:1 "Локомотив" (Пд).

Миналото лято "Лудогорец" с треньор Георги Дерменджиев се наложи с 3:1 "Ботев" (Пд). Шампионите имат и един загубен мач за Суперкупата. През лятото на 2013 г. "Лудогорец" падна от "Берое" с дузпи на стадион "Васил Левски".