Едуард Ераносян вече не е треньор на Лудогорец. Етническият арменец си е стегнал багажа от Разград и повече няма да води тима. Както е известно, шампионите се представят трагично този сезон.

С треньор Едуард Ераносян Лудогорец отпадна срамно от Локомотив Горна Оряховица в турнира за Купата на България, а преди дни загуби и от Локо Пловдив за първенство, което го свлече до трето място в класирането.

От клула потвърдиха в официално съобщение, че Едуард сам е пожелал да си тръгне от Разград. Не е сигурно обаче, че това е така, като се има предвид нравите на Кирил Домусчиев, който не търпи "орлите" да понасят загуби и няма навик да дава толеранс на треньорите си.

"Старши треньорът на ПФК "Лудогорец" Едуард Ераносян подаде оставка късно снощи. Наставникът на шампионите уведоми ръководството, че е взел категорично решение предвид последните резултати и натрупаното напрежение около отбора. Въпреки опитите на ръководството да го убеди да продължи да води тима, той остана непреклонен и не оттегли оставката си. Ръководството на ПФК "Лудогорец" благодари на Ераносян за свършената работа и куража да поеме отбора в труден момент. Желаем му успех в бъдещите начинания и треньорската кариера" пише в сайта на шампионите. 

Интересното в случая е, че само преди дни Домусчиев обяви гръмко, че няма да има треньорска смяна в Лудогорец и Ераносян твърдо остава в тима.