Лудогорец потегли на висока скорост към шеста поредна шампионска титла, прегазвайки Ботев Пд. Едва ли за някои това е изненада. Разградчани са друга категория, а канарчетата, макар да им се иска да летят високо, и през този сезон ще трябва да се задоволят с ролята на отбор от средата на таблицата. И то в най-добрия случай.

Просто в момента в състава им няма нужната класа и попадането в първата шестица изглежда доста трудна задача. Открояват се отделни единици като Иван Стоянов, които са се доказали през времето, но само с тях не става.

Липсата на Балтанов също ще си каже думата през сезона. Голямата надежда Тодор Неделев е спукал здраво гуми и едва ли скоро ще достигне нивото, заради което от Майнц 05 го привлякоха за сериозна сума. 

Но предвид задаващите се битки с Виктория Пилзен по-важно е случващото се в Лудогорец. На практика в събота вечерта в Разград се видя, че треньорът Георги Дерменджиев не е нужно да използва всичките си така наречени титуляри, за да взима трите точки. Дали двубоят ще почне от 0:1 или 0:2, няма голямо значение.

Футболистите на Лудогорец просто притежават характера и класата, вдигайки нивото, за 20 минути да обърнат резултата в своя полза. Дори грешка като тази на Борян при първия гол не може да спре отбора да вземе трите точки. С толкова дълга резервна скамейката и качество разградчани трудно могат да бъдат спрени по пътя към нова титла.

Ако допуснем, че в част от сезона на Лудогорец ще му се налага да играе с резерви заради очертаващото се участие поне в групите на ЛЕ през есента, може да кажем, че дори вторият им състав е непреодолима задача за голяма част от отборите в Първа лига.

Дали ще е Кафу или някой измежду Мисиджан и Лукоки, няма никакво значение, когато срещу тях излизат футболисти, които са от съвсем различна категория. Това е все едно България да иска да бие САЩ на баскетбол. Зелената машина дори по инерция си върви по начертания път. И на този етап не се вижда кой и как може да я спре.

Материал на "Тема спорт"