Спортният директор на Пари Сен Жрмен Патрик Клуиверт заяви, че отборът трябва да си вземе поуките от загубата с 0:2 срещу Тулуза в седмия кръг на френското футболно първенство и да реагира позитивно при гостуването на Лудогорец в Шампионската лига следващата сряда.

"Когато много от футболистите не играят най-добрия си футбол, очевидно става трудно да победиш. Надявам се момчетата да реагират по правилния начин на това поражение и да покажат възможностите си в сряда в мача от Шампионската лига срещу Лудогорец", заяви Клуиверт.

Пари Сен Жермен допусна втора загуба в Лига 1, колкото имаше през целия минал сезон, в който спечели четвъртата си поредна титла с аванс от 31 точки пред втория Олимпик Лион.

Срещу Тулуза столичани пропуснаха няколко добри възможности през първото полувреме, а малко след почивката Серж Орие беше отстранен с втори жълт картон след нарушение в наказателното поле срещу Ола Тойвонен, а Ян Бодиже реализира отсъдената дузпа.

С човек повече домакините не допуснаха изненада, а в 79-ата минута втори реализира второ попадение, когато Джими Дурмаз се възползва от грешка на Тиаго Силва и отблизо преодоля за втори път вратаря Алфонс Ареола.

"Съдията не беше особено благосклонен към нас в този мач. Той не само отсъди дузпа, но и изгони нашия играч, което обърна мача. След този гол и с човек по-малко нещата се усложниха. След това допуснахме нова грешка и всичко беше решено. Трябва да анализираме срещата и да поработим над психологията на играчите в такива двубои, които за нас се развиват по-трудно от обичайното", коментира старши треньорът Унай Емери.

Защитникът Тиаго Силва, който носи основна вина за втория гол, пък смята, че отборът трябва да подобри представянето си.

"Съдийството не може да ни бъде оправдание. Тулуза направи добър мач, докато ние разбираме, че можем и трябва да играем доста по-добре", каза Силва.

Блес Матюиди смята, че дузпата и отстраняването на Орие са били ключовият момент в мача.

"ПСЖ игра добре през първото полувреме. Повратен момент в мача станаха отстраняването и дузпата. С 10 души беше трудно да се противопоставим на Тулуза. Ще продължим да работим. Сезонът е дълъг. Всяко първенство е трудно, но през тази година ще ни бъде по-тежко от преди. Подобни загуби не трябва да ни се отразяват, а трябва да продължим да тренираме и да се усъвършенстваме", каза Матюиди.