Двубоите между Лудогорец и ЦСКА тази седмица събуждат огромно любопитство. Много хора очакват господството на Разград да прекъсне и тези два мача може да дадат началото на края. Обратният сценарий също е възможен - Лудогорец да утвърди още повече хегемонията си. Това заяви Георги Василев - Гочето пред „Тема спорт”.
 
„През пролетта отборът от Разград показва неубедителна и непостоянна игра. Но има една голяма удивителна - те умеят да се мотивират и да разкриват пълния си потенциал точно срещу преките съперници. Лудогорец победи Левски с лекота на „Герена" и това е красноречиво. Срещу ЦСКА също ще бъдат на сто процента, защото това е може би най-големият им дразнител в България.
 
ЦСКА обаче ще отговори подобаващо. Лицето, което показва в последно време, дава надежди за успешно представяне и в двата мача тази седмица. От друга страна, необходимо е да се направят някои уговорки по отношение някои от зоните. Лудогорец има очевадно превъзходство по фланговете, най-вече в крайната зона на защитата. Отборът разчита на атаки по крилата чрез Вандерсон и Лукоки, а и Сисиньо и Недялков от по-задна позиция.
 
ЦСКА може да предложи насреща неопитни бекове в лицето на Турицов и вероятно на Нуно Томаш. Португалецът действа доста спокойно и стабилно в центъра на защитата, но сам призна, че му липсва бързина и неговата сила не е като бек. Това може да се окаже проблем. ЦСКА ще трябва да хвърли много усилия и концентрация, за да е стабилен в защита и да удържи набезите на Лудогорец по фланговете. Армейците трябва да намерят решение и за лисицата Кешеру. Той е роден голмайстор, който умее да надушва всяка ситуация.
 
Какво може да противопостави ЦСКА? Безспорно най-острото оръжие в атака е Енрике. Той е доста силен в директното надиграване със съперник и е полезен в създаването на голови ситуации. Али Coy пък притежава добра класа. Той не се набива толкова на очи както Каранга. Но в него има повече чисто футболни неща. По-комбинативен и пo-техничен е. Ударът му също е по-добър. Умее да отклонява правилно топката. Досега не е направил невероятен пропуск. Недостатък е, че в отделни моменти се изолира от играта и не е толкова полезен при пресата. Каранга беше футболно нагъл, изобщо не му пукаше, влизаше и газеше на терена, а и общуваше с публиката. Coy не е толкова емоционален играч.
 
ЦСКА има проблем с постоянството по десния фланг на атаката. Джеси и Жоржиньо се редуват в тази зона, но не са се доказали като безспорни фигури в състава. Има моменти, в които Джеси като че ли "изчезва" от терена, а в други ситуации пък е неудържим. Жоржиньо има отлична бързина, пробивен е, но е по-лимитиран технически, а има и какво да работи върху финализацията.
 
Крайна прогноза трудно може да се даде. Възможни са всякакви обрати. Победа за купата ще даде и сериозен тласък за шампионатния мач”, анализира Георги Василев.