Лудогорец обяви вчера петото си лятно попълнение. Разградчани официализираха привличането на сенегалския полузащитник Стефан Баджи.

Той идва от Бурсаспор, с който през миналия сезон изпадна от елита на Турция. За правата му орлите ще платят сега 400 000 евро, като Бурсаспор може да прибере още 300 000 евро под формата на различни бонуси. 

Дефанзивният халф, който е играл още за Андерлехт, Бран, Кайзсериспор и Истанбул ББ, ще се включи в тренировките на Лудогорец следващата седмица. Баджи ще бъде представен като футболист на осемкратния шампион до дни. Във визитката си има титла с Андерлехт през 2017 година.

За подписа му разградчани са се преборили с няколко клуба от Европа и Азия. Преди трансферът да стане факт, сенегалецът, който има 16 мача за националния тим на своята страна, бе наблюдаван дълго време от скаутите на Лудогорец и одобрен от треньора Стойчо Стоев.

Стефан Баджи е петият нов футболист при шампионите. Баджи е участвал със Сенегал на олимпийските игри в Лондон през 2012 година.

Преди него с отбора подписаха Мавис Чибота, Дан Битон и Джордан Икоко, а от 1 юли 2019 г. влиза в сила договорът на национала от Гвинея-Бисау Жоржиньо, който през миналия сезон игра у нас за ЦСКА, където бе даден под наем от Сент Етиен. Чибота бе договорен още през зимата, но реално стана играч на орлите това лято.

Разходите на клуба за изброените попълнения доближават 4 милиона евро, а при определени обстоятелства може да ги надхвърлят значително. Най-голяма е сумата за привличането на Дан Битон – 1 250 000 евро. Това най-вероятно ще се окаже и най-скъпата селекция в историята на клуба. Чака се още един футболист, за когото също ще бъдат направени сериозни разходи. 

Самият собственик на Лудогорец Кирил Домусчиев заяви, че клубът няма да жали средства за нови играчи, тъй като тимът се нуждае от промяна и подмладяване.