Битката между Лудогорец и турския елитен Трабзонспор за подписа на аржентинския централен защитник Гастон Кампи се заплита. Вчера от родината на играча, както и от югоизточната ни съседка долитаха различни информа­ции. Според някои издания Кам­пи е отрязал турския тим и се готви да пътува за България. И точно поради тази причина Трабзонспор вече е преминал към План Б за привличането на бранител. 

Според други обаче аржентинецът се е разбрал с турците и е отхвърлил оста­налите предложения, които е имал. Той е трябвало да прис­тигне в Трабзон в сряда или четвъртък, за да се запознае на място с предлаганите му ус­ловия.

28-годишният бранител е собственост на Естудиантес ла Плата, но няма желание да остане. Именно заради това клубът търси начин за негов трансфер. 193-сантиметровият бранител е пропуснал част от тренировките на Естуди­антес. След това се е върнал, но се е готвил самостоятелно и няма да играе в предстоящите контроли.

Гастон Кампи е юноша на Расинг Авелянеда и дебютира за първия отбор на тима през 2011 година. Остава в него до 2017 година, като през сезон 2016/17 е преотстъпен на Атлетико Рафаела. Следва транс­фер в Естудиантес. През януа­ри 2019 година бранителят е даден под наем на Шавеш, къ­дето вкарва два гола за 11 ма­ча. Договорът за преотстъп­ване обаче изтече с края на се­зона в Португалия.