Вместо в Левски израелският защитник Талеб Tayaтa ще играе в Лудогорец! Разградчани май са успели да надцакат сините за бившия играч на Айнтрахт.
 
В последните дни името на 27-годишния бранител се спрягаше упорито за преминаване на „Герена". Такова обаче няма да има, въпреки че израелецът в четвъртък вечерта разтрогна договора си с клуба от Бундеслигата и стана свободен агент.
 
Вчера сутринта в израелските медии излезе новината, че Тауата е поискал няколко дни за размисъл, докато даде отговор на офертата на Левски. Твърдеше се, че условията, които му предлагат сините, не са достатъчно добри, въпреки че са били доста по-високи от тези, които му дават местните Макаби Хайфа и Макаби Тел Авив. Вечерта обаче гръмна новината, че Талеб е изключително близо до преминаване в Лудогорец.
 
"Разговори между двете страни са започнали преди месеци, а след като бранителят е разтрогнал договора си, те са били подновени", съобщи one.co.il.
 
Със сигурност Лудогорец може да предложи по-добри условия на левия бек. Освен това орлите ще играят и в груповата фаза на Лига Европа - още един мотив израелецът да избере именно тяхното предложение.
 
"Очаква се Талеб Тауата най-късно следващата седмица да се присъедини към Мавис Чибота и Дан Битон, които отидоха в Лудогорец от израелското първенство (б.р. - Чибота бе привлечен от Бней Йехуда, а Дан Битон от Ашдод).
 
Левият бек имаше разговори с Левски, проведе такива с този клуб и след като разтрогна договора си с Айнтрахт. Левски обаче не е бил способен да му плаща толкова, колкото е получавал в Германия, а Лудогорец се доближава до сумата. Този тим има нужда от ляв бек.
 
Отделно от това Лудогорец е искал да вземе Талеб още в началото на годината. През последните месеци двете страни са поддържали контакт и са се уточнили да изчакат лятото, за да се види какъв ще бъде статусът на играча. Е, той вече е свободен агент, а Лудогорец продължава да търси футболист за лявата зона на отбраната.
 
Интересното е, че шампионите на България влизат в 8-ия кръг на първенството втори в класирането - с точка по-малко от Левски, който също искаше Тауата в редиците си", пише one.co.il.