Лудогорец претърпя огромен кошмар при визитата си на испанския Еспаньол. Това стана в среща от Група "Н" на Лига Европа в която "папагалчетата" нанесоха кошмарна загуба с 6:0 на родния шампион. 

В този мач "орлите" доиграха мача с 9 души, след като в 11-ата минута Форстър получи директен червен картон, а в 34-ата Горалски получи втори жълт и също червен.

Мелендо откри за домакините в 4-ата минута, а в 19-ата Луис Лопес удвои аванса на Еспаньол. За класическия резултат точен бе Варгас от дузпа в 36-ата минута. Кампусано в 51-ата минута покачи на 4:0, а домакините нанизаха още две попадения чрез Педроса и Перейра в 73-ата и 76-ата минути.

След този мач испанците се класират за директните елиминации на турнира, а "орлите" са втори в групата с актив от 6 точки. 


Срещата започна по най-добрия възможен начин за испанския тим и още в 4-ата минута резултатът бе открит.

Гранеро видя Малендо на пеналта и последният без да се церемони прати топката в българската врата и даде аванс на своя тим. Илиев бе безпомощен в ситуацията, тъй като ударът на противниковия играч бе доста техничен.

В 11-ата минута гостите получиха втори много тежък удар. Форстър извърши фаул като последен в отбраната и в крайна сметка бе изгонен след директен червен картон.

В 19-ата минута домакините удвоиха аванса си. Луис Лопес засече на далечната греда с глава центриране от ъглов удар и прати топката в опразнения ъгъл.

Вторият гол още повече обърка гостите и в 28-ата минута Илиев се намеси перфектно след удар на Дидак Вила.

Стражът на родния гранд спаси тима си от трети гол и в 32-ата минута, но две минути по-късно Горалски игра с ръка и бе изгонен след втори жълт и червен картон. Домакините пък получиха правото да изпълнят дузпа, която бе реализирана от Варгас.

Пет минути преди почивката Еспаньол бе близо до четвърти гол, но ударът на Мелендо нацели гредата.

Второто полувреме започна отлично за домакините и те натиснаха родния ни шампион.

В 51-ата минута с хубав удар от наказателното поле Кампусано увеличи аванса на испанския тим и направи унижението за "орлите" пълно.

В 60-ата минута домакините бяха близо до пети гол, но ударът на Лозано премина над напречната греда.

В следващите десетина минути домакините създадоха още два шанса чрез Гранеро и Вила, но не стигнаха до пето попадение.

В 73-ата минута домакините вкараха и пети гол чрез Педроса, който с много мощен удар от малък ъгъл в наказателното поле не остави шансове на Илиев.

Три минути след това Перейра прехвърли елегантно Илиев и покачи на 6:0. 

В 88-ата минута Кайеро нацели напречната греда, а до края нямаше повече голове.

Еспаньол - Лудогорец 6:0
1:0 Мелендо 4 
2:0 Л. Лопес 19
3:0 Варгас 36
4:0 Кампусано 51
5:0 Педроса 73
6:0 Перейра 76

Еспаньол: Диего Лопес, Лопес, Мелендо (72 - Ву Лей), Вила, Корчиа, Еспиноза, Варгас, Гранеро, Кайеро, Лозано, Кампусано (64 - Перейра)

Лудогорец; Илиев, Недялков, Сисиньо, Терзиев, Баджи, Кешеру (39 - Анисе), Горалски, Марселиньо (21 - Икоко), Вандерсон, Форстър, Лукоки