Наставникът на Лудогорец Станислав Генчев даде мнението си след успеха с 2:1 над Локомотив (Пловдив) в дербито на efbet Лига. Специалистът остана доволен от това, което показаха "орлите" през второто полувреме.

"Труден двубой за нашия отбор, през първото полувреме изпитвахме доста затрудения, можеше да не се приберем с аванс, а напротив. След почивката поехма изцяло контрола върху мача, създадохме доста положения. Допускахме елементарни грешки, губехме топката в нашата половина, трябваше да избягваме вкарването на топката в средата на терена, където Локомотив насищаше терена."

"Паузата ни се отрази добре, вижда се настроението в играта на футболистите. Те намериха сили да обърнат резултата, създадоха положения, това говори за манталитет на шампиони."

"Локомотив играе атакуващо, имат доста класни футболисти в атака, днес зрителите спечелиха. Всяка една победа е важна, особено срещу отбор като Локомотив. Те нямаха загуба. Доближават се като система и характеристики до ЦСКА (Москва)."

"Нашата цел е да спечелим шампионската титла, първенството е още в средата, надявам се до края на шампионата да спечелим всичките си мачове. Лесно няма, лесно е вкъщи пред телевизора, това са шампионски победи, които са сладки и дават насока за работа", каза Генчев.