ЦСКА (Москва), който е следващият съперник на Лудогорец Разград в турнира Лига Европа, постигна минимална победа с 1:0 над Криля Советов (Самара) в 17-ия кръг на руското първенство.

С днешната победа московските армейци събраха 33 точки и се нареждат на 3-о място в класирането, изпреварвайки по допълнителни критерии ФК Краснодар. Начело е Зенит с 39, пред Локомотив (Москва) с 34.

Единственото попадение вкара Никола Влашич в 74-ата минута, който засече подаване на Кристиян Бистрович. Гостите от Самара са на 12-о място с 18 точки.

Московските армейци посрещат българския шампион в четвъртък в 19.55 часа, а първата среща в Разград беше спечелена от Лудогорец с 5:1.

Срещата не беше никак лесна за ЦСКА, а преди гола ситуациите пред вратаря на крилцата Рижиков не бяха много. В 74-ата минута Влашич получи топката централната зона в наказателното поле и мощно изстреля топката в далечния горен ъгъл, без да остави шансове на вратаря.

В 58-ата минута пред ЦСКА се отвори друга възможност, но тогава вратарят се справи. Марио Фернандес остро изпрати топката от дясното крило в центъра на наказателното поле на гостите, а с едно докосване Сигурдсон стреля, но блестящо се справи Рижиков. 10 минути по-рано отново вратарят отказа нападателите на ЦСКА.

Състав на ЦСКА (Москва): Игор Акинфеев, Хьордур Магнусон, Игор Дивеев, Вадим Карпов, Марио Фернандес, Арнор Сигурдсон (58- Алан Дзагоев), Константин Кучаев (68- Илзат Ахметов), Кристиян Бистрович (81- Яка Бийол), Никола Влашич, Иван Обляков, Фьодор Чалов.