Най-възрастният активен рефер в елита Николай Йорданов ще ръководи двубоя ЦСКА - Лудогорец в неделя. 44-годишният арбитър получава 4-ти наряд в кариерата си за този сблъсък, като предстоящият ще е трети в първенството, а има и един за Купата на България, всичките му назначение за през миналия сезон.

За последно Йорданов ръководи 1/4-финала на 3 април 2019 г. ЦСКА тотално надигра Лудогорец в Разград и го победи с 1:0 с гол на Пинто. Балансът в досегашните 3 двубоя е напълно изравнен - по една победа и едно равенство при 2:2 голова разлика. 

Рекордьорът по назначения в елита е свирил една среща на "Армията" точно преди година - 1:1 на 6 декември 2018 г. Тогава зелените повеждат с гол на Кешерю след корнер. През втората част обаче Десподов изравнява след асистенция на Манолев и красив изстрел от въздуха.

Двубоят е доста оспорван, с близо 50 нарушения. Към края на срещата Йорданов изгонва Сисиньо, но после дава едва 2 минути добавено време. Това води до емоционалната реакция на треньора на ЦСКА Нестор Ел Маестро, който сяда на пистата в знак на протест.

Интересно е да се отбележи, че в онзи мач Валентин Антов изненадващо е титуляр за армейците и играе доста стабилно. И тази неделя Антов ще попадне сред стартовите 11 срещу Лудогорец. Първият сблъсък между двата тима, който Йорданов ръководи, пък е на 19 август 2018 г. в Разград - 1:0 за домакините с гол на Вандерсон. 

През последния месец арбитърът свири по една среща на ЦСКА и Лудогорец. Армейците победиха с 2:0 Черно море на "Тича", а разградчани се справиха със същия резултат срещу Царско село в София. Преди двубоя във Варна Йорданов не беше ръководил 7 месеца мач на ЦСКА. А предходният случай бе злополучен за армейците - 2:3 от Ботев Пд в Коматево в първи полуфинал за купата. Тогава Йорданов ощети сериозно червените в редица ситуации. 

Като цяло реферът има дълга история с порязвания на ЦСКА. Неслучайно той не свири мач на отбора близо 6 години - от ноември 2012-а до април 2018-а. Завръща се в 1/2-финал реванш за купата срещу Левски при 2:2 на 25 април миналата година.

Йорданов е рязал здраво ЦСКА в двубои с Локо Сф, Сливен и Левски. В мача Лудогорец - ЦСКА (0:1) за купата тази пролет, той също ощети сериозно червените. Не им даде дузпа, не показа директен червен картон на Сисиньо и спести втори жълт на Манолев. Въпреки че в елита той има цели 259 наряда, Йорданов е пращан на мачове на армейците едва 15 пъти.