Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков сподели, че "орлите" са имали нужда от треньор като Павел Върба, който е успял в професията си. Халфът коментира и очакваните с голям интерес битки на шампионите с Левски и Интер.

"Чака ни сериозен полусезон с хубави мачове. В подготовката трябва да бъдем напълно концентрирани. Върба е успял и точно такъв треньор трябва на Лудогорец. Успял треньор трябва да води този толкова успешен клуб. Надявам се да има добра симбиоза, да има разбирателство и Лудогорец да покорява нови върхове с него. Това, че е чужденец, няма да бъде проблем за нас", започна Дяков пред БНТ 3.

"В Лудогорец винаги е имало много чужденци, при това на много позиции, като изключим ръководните в клуба. Така че не е проблем. Въпросът е човекът да бъде професионалист, да е коректен и честен. Смятам, че ще бъде така и нещата ще се получат."

"Има още върху какво да се работи. Аз съм в кухнята и знам, че има какво да се подобрява. Не смятам, че нещата са много, по-скоро трябва да се обърнем внимание на дребни детайли. Със сигурност и ръководството ги знае и вярвам, че ще успее."

"През пролетта ни трябват победи и пак победи. Гоним титлата, това не се коментира. Преследваме и купата, въпреки че имаме тежък жребий (б.р. - гостуване на Левски). Това обаче не ни интересува, сигурен съм, че ще спечелим. В Европа мечтите ни не са свършили, надявам се и там да постигнем още нещо."

"Интер? Този отбор го познават и малките деца. При Конте играят наистина много силно. Смятам, че ще застрашат Ювентус, който от доста години е хегемон в Италия. Ще се опитаме да ги излъжем, да ги надхитрим. Ще бъде много трудно, но за нас е чест в Разград да дойде пореден гранд", завърши Дяков.