1 - толкова са победите на Лудогорец в 5 мача под ръководството на Павел Върба. Отборът отпадна от Лига Европа и Купата на България, а ако съперниците му у нас бяха малко по-състоятелни, нещата и в първенството щяха да са на кантар - вторият Левски везе само 2 от 9 възможни точки през пролетта. С назначаването на чешкия специалист очакванията бяха, че тимът ще прогресира значително. Нищо подобно, отборът не изглежда мръднал и с йота напред. Напротив - има отстъпление.

Проблемите са видни и елиминирането от Левски трябва да бъде голяма червена лампа. Дни по-рано на "Герена" Славия смачка с игра сините - скри им топката и спокойно можеше да им вкара 5 гола. Същото се чакаше и от Лудогорец. Но...

Този тим скърца сериозно в атака. Шестте попадения в мрежата на Ботев Враца не могат да заблудят никого. След това дойде първият двубой с Интер, в който възпитаниците на Върба отправиха един-единствен, при това далечен удар по посока на вратата. 

Стигна се и до равенството 1:1 с Етър на "Ивайло" и поражение в реванша с италианците. Дойде и голямата нула срещу Левски. Мач, в който най-опасните положения дойдоха след високи центрирания, които не бяха реализирани от Марселиньо и Кешерю. Това е подход, който никога тимът не е ползвал, няма и изпълнители за него. През втората част отборът направи контра, при която четирима останаха срещу двама защитници на Левски - от нея обаче не произлезе нищо, защото не бе развита както трябва.

Остротата в играта липсваше. Това не им се харесва в Разград, но явно предпочитат да го премълчат. След отпадането изпълнителният директор Ангел Петричев бе запитан: "Казвате след всеки мач, че Лудогорец е по-добрият отбор, но направихте равенство с Етър, отпаднахте за купата от Левски. Има ли повод за притеснение според вас, тъй като не видяхме може би тази сила, която очаквахте вие?", Петричев заяви: "Други въпроси имате ли?". Последва контра: "Доста мога да питам, но отговорете на този", а шефът каза: "Нямам отговор на въпроса".

А трябва. Защото има още доста актуални питания - какво се случва с националите на Израел Тауата и Битон? Каули от класата на Лукоки ли е? От кога няма надграждане със селекциите? Колко време ще получи Павел Върба? И още, и още...

Янаки Димитров, вестник "Тема спорт"