Лудогорец приключи участието си в Лига Европа, след като на 1/16-финалите загуби от Интер 1:2 в реванша и с общ резултат 1:4 напусна надпреварата.

Срещата на "Джузепе Меаца" в Милано се игра пред празни трибуни, заради набиращият все по-голяма скорост корона вирус. Разградчани поведоха в резултата, благодарение на Каули Оливейра Соуза (26'), но малко след това Кристиано Бираги (32') изравни, а в края на полувремето Ромелу Лукаку (45+4') донесе обрата за "нерадзурите".

Така Интер продължава към 1/8-финалите с пълна сила, докато Лудогорец ще насочи сили към родното ни първенство, където ще се опита да се откъсне от преследвачите си Левски и Локомотив Пловдив.

Домакините поеха инициативата малко след първия съдийски сигнал и стигнаха до огромен пропуск още в 6-ата минута. Алексис Санчес забеляза огромната дупка в защитата на Лудогорец и изведе по перфектен начин Ромелу Лукаку. Белгиецът напредна мощно, озовавайки се очи в очи с вратаря Пламен Илиев. Нападателят шутира по земя, но прекрасната реакция на националния страж предотврати гола.

Минута по-късно Санчес се възползва от пространството пред себе си и натисна спусъка на около метър от границата на наказателното поле. Топката обаче профуча покрай лявата греда.

В 21-ата минута Кристиан Ериксен също си оита късмета с удар от около 20 метра. Топката обаче рикошира в главата на Георги Терзиев и за късмет на Пламен Илиев, излезе в корнер. 

В 26-ата минута разградчани поведоха в резултата. Сисиньо напредна отдясно и успя да центрира към Каули Оливейра Соуза, който шутира, пращайки топката към напречната греда и след това във вратата - 0:1.

Радостта на гостите бе кратка, тъй като Кристиано Бираги изравни в 32-ата минута. Футболистът проби отляво и отправи плътен диагонален изстрел по земя, който не бе разчетен правилно от Пламен Илиев.

В 40-ата миунута дълго подаване намери Николо Барела и той реши да тества вратаря от далечно разстояние. Топката беше насочена към долния десен ъгъл, но Пламен Илиев реагира добре и спаси. 

В добавеното време на първата част Алексис Санчес проби отляво и центрира към Ромелу Лукаку. Белгиецът насочи топката към вратата. Илиев изби, но кълбото отново се озова на главата на нападателя и опъна мрежата.

През второто полувреме домакините продължиха с доминацията си. В 52-рата минута Алексис Санчес отправи истинска бомба от далечно разстояние. За късмет на Пламен Илиев, топката разтресе напречната греда.

В 55-ата минута Виктор Моузес напредна отдясно и пусна остро центриране към Лукаку, който бе в опасна близост до вратата на разградчани. Белгиецът обаче се размина на сантиметър от топката.

Четири минути по-късно отново Лукаку се озова на стрелкова позиция в наказателното поле. Нападателят отправи диагонален изстрел по земя, но Пламен Илиев плонжира и отклони топката към лявата греда.

В 67-ата минута влезлият като резерва Якуб Швиерчок овладя отскочила топка в пеналтерията и шутира. Кълбото беше насочено в долния ляв ъгъл, но вратарят Даниеле Падели успя да извади удара с фантастично спасяване.

В 82-рата минута друга резерва на разградчани - Мавис Чибота проби в наказателното поле, където отправи мощен диагонален изстрел, който мина на сантиметри от напречната греда. 

Интер - Лудогорец 2:1

Голмайстори: Каули Оливейра Соуза (26'), Кристиано Бираги (32'), Ромелу Лукаку (45+4')

Интер: Падели, Д'Амброзио (Бастони 76'), Ранокиа, Годин, Иглесиас, Барела (Брозович 46'), Ериксен, Моузес, Бираги, Санчес, Лукаку (Еспозито 62')
Треньор: Антонио Конте

Лудогорец: Илиев, Сисиньо, Григоре, Терзиев, Недялков, Дяков, Баджи, Марселиньо (Битон 82'), Вандерсон (Чибота 70'), Каули, Кешерю (Швиерчок 64')
Треньор: Павел Върба

Милано, стадион "Джузепе Меаца"
Съдия: Даниел Зиберт
Жълти картони: Д'Амброзио (Интер); Вандерсон (Лудогорец)