Чувствам се добре. Няма влошаване на състоянието ми, благодарение на един изключително добър медицински екип, който се грижи за мен. Смятам, че в кратки срокове ще успея да подобря състоянието си и ще бъда скоро изписан. Това заяви собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев от болницата пред NOVA.

"Много е сложно с този вирус, тъй като в България едва ли има доктор, който е запознат и има практика с този вирус. Общо взето, всички от тях разчитат на опита си от досегашните вируси и това, което излиза като протоколи от Франция, Китай, Германия и САЩ и се реагира спрямо всеки отделен случай", каза още той. 
 
"Благодаря на медиците, които показват невероятен професионализъм", посочи босът на шампионите.
 
"Върнах се преди десетина дни от Франция. Още там усетих лека настинка. Прибрах се вкъщи и си направих едноседмична карантина, като съответно се лекувах със стандартните лекарствени средства. Съпругата ми също вдигна висока температура и в крайна сметка си пуснахме тестове за коронавирус, които се оказаха отрицателни. В неделя решихме пак да си направим преглед и скенер на белите дробове. Най-близката болница до нас беше „Софиямед“. Оказахме се с двустранни бронхопневмонии. Веднага бяхме хоспитализирани“, коментира Домусчиев.
 
„За щастие, децата са добре. Те също имаха температура, но тестовете показват, че са здрави“, добави той.
 
По думите му първият тест, който е направил, е бил отрицатетелен. „След като постъпих в болницата, имаше допълнителен тест, тъй като има явно доста случаи, в които първият е отрицателен, а вторият - положителен. При мен вторият се оказа положителен. На жена ми четири пъти е отрицателен, което доказва, че жените не ги засяга чак толкова, колкото нас, мъжете“, посочи собственикът на Лудогорец.
 
„Благодаря на медиците, които наистина показват невероятен професионализъм и не се страхуват да лекуват един болен от коронавирус, тъй като има паника, която смятам, че не е нормална и не е редна - доктор да се страхува да лекува болен от коронавирус. Ние не сме чумави“, отбеляза Домусчиев.
 
"Днес гледах много внимателно предаването с позицията на френските доктори и учени относно  хлорахиновия фосфат. С него се третирам и аз в момента. Той се е доказал и в Германия, Франция и Австрия. Това е продукт, който е срещу маларията. Във всичките държави почти е изчерпан и трудно се намира. Правителството трябва да използват своите контакти. В Германия го произвежда „Байер“. Опитвам се да купя определено количество хлорахинов фосфат. Ако успея, ще го даря на Кризисния щаб, за да се третират всички хора, които се нуждаят от лечение“, допълни още той.