Финансовият благодетел на Лудогорец Кирил Домусчиев дарява безвъзмездно на здравното министерство 5000 теста за коронавирус и всички лекарства, закупени от неговия екип.

Това обяви председателят на кризисния щаб ген. Венцислав Мутафчийски, упълномощен да го съобщи от името на предприемача, който се лекува в "Софиямед".

"Упълномощен съм от г-н Домусчиев да заява, че всички изкупени лекарства ще бъдат дарени на Министерство на здравеопазването за лечение на български граждани. И той ще закупи 5000 теста за всички български граждани безвъзмездно", заяви шефът на щаба. 

Ген. Мутафчийски благодари от името на държавата за дарителския жест. Лекарствата са на хининова основа, които са използвани и в Китай за успешно лечение на хора с коронавирус.

За този медикамент самият Домусчиев вчера съобщи, че използва контактите си, за да закупи количества, които ще дари за всички българи, които се нуждаят от лечение. Лекарството липсва от нашата страна, не се произвежда и не се внася, а го няма вече и в редица европейски държави.