Лудогорец иска сезонът в efbet Лига да се доиграе, но без плейофите. Това е било становището на разградчани, което те са посочили в допитването, което ПФЛ направи до елитните клубове, пише "Тема спорт".

Както е известно, всеки отбор трябваше да прати своя вариант за завършване на шампионата. "Орлите" са посочили, че желаят да се доиграе само редовния сезон. Така тимът ще остане недостижим на върха и ще спечели девета поредна титла. На Лудогорец по програма му остават три двубоя, тъй като има отложен мач с Арда. В предпоследния и последния кръг "зелените" гостуват на Левски и приемат Ботев (Пловдив). Тимът има 9 точки аванс пред Левски, Локомотив (Пловдив) и ЦСКА, които са с еднакъв актив от по 46 пункта. Преследвачите обаче са и с мач повече от разградчани.

Лудогорец вече освободи всичките си чужденци, които се прибраха по родните места. Така, ако бъде приет техният вариант за доиграване на първенството, тяхното завръщане става безпредметно. Разградчани ще са недостижими на върха и ще заложат на футболисти от втория отбор и на българите от първия състав.

Засега БФС все още не дава конкретен отговор за начинът, по който ще се доиграе първенството. Бе обявено само, че ако извънредното положение бъде вдигнато на 13 май, шампионатът може евентуално да започне на 5 юни и дори има опция да се доиграе заедно с плейофите. Според запознати обаче вероятността за пълното провеждане е много малка.