Два клуба искат вратаря на Лудогорец Ренан, пише „Тема спорт“. 30-годишният страж има договор с разградчани до юни 2022 г.

Доскоро се смяташе, че той почти сигурно ще бъде продаден, но след контузията на досегашния титуляр Пламен Илиев нещата коренно се промениха. Родният национал е аут до септември. Така "Орлите" остават само с Владо Стоянов и Ренан.

Бразилецът е желан от тимове от Португалия и Франция. Той е имал запитване и от два клуба от родината му, на които обаче е отказал.

В момента Ренан е със семейството си в Разград, като той не се възползва от решението на ръководството чужденците да се приберат по родните си места.

"Тук е по-сигурно. Особено в Разград, където няма случаи на коронавирус. Спечелих три титли с Лудогорец и съм добре приет. През цялото време моят мениджър получава оферти за мен. Има такива от Португалия и Франция. Имах и две конкретни предложения от Серия "А" на Бразилия, но ги отказах. Това бе през миналата година, когато бях много близо до завръщане в родината, но със семейството ми и с клуба избрахме да остана в Лудогорец", заяви Ренан пред бразилска медия.

"Привързаността ми към Ботафого е огромна. Все още поддържам връзка с много служители. Клубът остава като мой втори дом", добави вратарят.