Владислав Стоянов стана поредният футболист на Лудогорец, който продължи своя договор, обявиха от Разград. След кратки преговори вратарят прие предложението на ръководството на шампионите и парафира новия контракт.

"Щастлив съм, че ще имам възможността да продължа кариерата си в Лудогорец. Екипът ни е страхотен. По-мотивирани сме от всякога да печелим нови трофеи и да радваме нашите фенове", заяви Стоянов, който може да се похвали, че е спасил две дузпи на звездата на Ювентус Кристиано Роналдо.

Gol.bg припомня, че първият отразен удар от бялата точка срещу нападателя е в мач с Реал Мадрид в Шампионска лига през 2014 г. Вторият е от контролата Португалия - България (0:1) преди Евро 2016, където иберийците триумфираха с трофея за първи път в историята си.

Роналдо има и една вкарана дузпа срещу Владо Стоянов. Единствено Диего Алвес е с по-добри показатели от българския вратар при наказателни изстрели срещу петкратния носител на Златната топка. Той е спасявал три опита на Кристиано от бялата точка и има един допуснат гол от нея. 

Владислав Стоянов е в Лудогорец от 2013 г. За седем години той изигра над 150 мача за тима във всички турнири. Кариерата на вратаря бе белязана от тежка контузия, която го извади от терените за две години и половина. С много воля и професионализъм Стоянов се възстанови на сто процента и се върна в игра за първия отбор през есента на миналата година.