До cpeдaтa на следващата седмица Лудогорец ще може официално да обяви привлича­нето на бразилския халф на Ботофаго - Алекс Сантана. 25-годишният полузащитник полу­чи разрешение да хване само­лета за България, за да бъде финализиран трансферът, пише "Тема спорт". Па­раметри по сделката от клу­ба не съобщават.

Сантана не игра в послед­ния мач на отбора си - 0:0 при гостуването на Флуминензе в двубой от щатското първен­ство Кариока 1. Той се игра на 5 юли. Тогава от клуба заявиха, че полузащитникът има лека травма. А всъщност прегово­рите за продажбата му са би­ли в доста напреднала фаза и той не е бил в състава, за да не получи контузия.

Местните медии твърдят, че от бившия клуб на Алекс - Интернасионал Порто Алегре, нямат търпение трансферът да бъде оформен. Причината е, че те ще получат 10 процента от сумата по него.

През тази година Алекс, кой­то е висок 184 сантиметра, има 8 мача в щатското пър­венство с 1 гол. В кариерата си е играл още за Парана, Гуарани, и Крисиума. Той за първи път излиза извън родината си. Освен Сантана, Лудогорец ще привлече още двама игра­чи. Желанието на Павел Върба е да подсили атаката. Не е из­ключено взимането и на цен­трален защитник.