Вратата за бараж за Лига Европа пред Славия не е затворена напълно, но за да я отворят, белите ще трябва да се надяват на малко чудо. Възпитаниците на Златомир Загорчич са на точка зад третия Левски.

И за да го изпреварят, ще трябва да се надяват на загуба на сините на "Герена" от Локо Пд, а на свой ред да победят Лудогорец. Равенство срещу разградчани няма да им свърши работа, защото Левски има по-добри показатели в преките двубои между двата тима в редовния сезон.

Въпреки малките шансове за квота за Европа, Славия ще хвърли всичко в двубоя. Аут е централният защитник Андреа Христов. Той обаче ще бъде заменен от Милен Гамаков, а в средата на отбраната ще е и Емил Виячки.

В предни позиции пък белите ще трябва да се оправят без капитана си Галин Иванов, който през седмицата се раздели с клуба и отиде в новака в елита ФК ЦСКА 1948 Сф. Без него по крилата ще нападат Радослав Кирилов и Георги Йомов, а атаката ще води Цветелин Чунчуков. Зад него ще действа Филип Кръстев.

Двубоят за Лудогорец съвсем не е протоколен. Причината е, че ако не паднат, разградчани ще изравнят рекорда на ЦСКА от края на 80-те години от 36 поредни шампионатни двубоя без загуба. Павел Върба обаче ще трябва да прекроява нападението - Мавис Чибота е наказан.

Очаква се на негово място да играе Жоржиньо, а няма да е голяма изненада, ако в ролята на фалшива деветка влезе и Димо Бакалов. Аут заради натрупани картони са още халфовете Светослав Дяков и Анисе.