Първенецът на България Лудогорец и носителят на купата на страната Локомотив Пловдив стартират новия сезон в българския футбол с битката за Суперкупата. Двубоят на "Хювефарма Арена" в Разград е с начален час 20.30.

Това ще е 17-ото издание на Суперкупата, като "орлите" ще опитат да спечелят петия си трофей, докато "смърфовете" ще търсят втори такъв.

Мачът ще е повторение на миналогодишното издание на Суперкупата, когато отново Лудогорец и Локомотив (Пловдив) се изправиха един срещу друг. Тогава победата отиде на сметката на "Орлите", които се наложиха с 2:0.  Тези съперници играха един срещу друг и през 2012 година, като и тогава "зелените" победиха с 3:1. Сега "Смърфовете" ще търсят реванш за тези две загуби.

Статистиката показва, че в мачовете за Суперкупата по-често трофеят отива при шампиона. Това се е случвало в 10 от досегашните издания. В другите 6 случая победител е бил носителят на купата.

Лудогорец ще има на своя страна и домакинското предимство, тъй като този път срещата не е на неутрален терен, а ще се играе на "Хювефарма Арена" в Разград.

Шампионите имат доста кадрови проблеми и ще излязат в много по-различен състав, от този, с който бяхме свикнали през миналия сезон. Някои от титулярите си тръгнаха от тима, а други като Вандерсон и Пламен Илиев са контузени. Стефан Баджи и Сисиньо пък са наказани и също няма да бъдат на разположение на Павел Върба. Участието на Клаудио Кешерю също е под въпрос, тъй като не е напълно възстановен от контузията, която лекуваше.

Почти сигурно разградчани ще излязат с Владо Стоянов на вратата и пред него в защита Икоко, Терзиев, Григоре и Недялков. Анисе и Сантана ще си партнират като дефанзивни халфове, а пред тях Битон ще действа в ролята на плеймейкър. Каули и Жоржиньо ще започнат на двете крила, а в атака ще бъде Чибота.

От Локо пък пристигат без особени проблеми. Бруно Акрапович се очаква да пусне на терена Луков под рамката и триото Масоеро, Алмейда и Петрович в защита. Карагерен и Томашевич ще изпълняват ролята на халф-бекове, а Умарбаев и Витанов ще действат в средата на терена. Салинас ще бъде плеймейкър, а в атака ще започнат Илиев и Минчев.


Вероятни състави:

ЛУДОГОРЕЦ: Стоянов, Икоко, Терзиев, Григоре, Недялков, Анисе, Сантана, Битон, Жоржиньо, Каули, Чибота

ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ: Луков, Масоеро, Алмейда, Петрович, Карагерен, Томашевич, Умарбаев, Витанов, Салинас, Илиев, Минчев