2020 година е неприятна за почти всички нас, най-вече заради случилото се с пандемията от коронавирус. Тя се намести в живота на хората по света и сякаш отърваване няма. Сега достигна и до Клаудиу Кешеру, който едва ли ще запомни с нещо добро настоящата година.

Само ще споменем, че от началото на 2020 година румънецът, който определено е машина за голове, е вкарал всичко на всичко... 3 попадения. Смекчаващ фактор е, че това той е записал само 8 мача до момента – 5 в първенството, един в Лига Европа, един за Купата и един за Суперкупата.

Годината му започна лошо и още в навечерието на първия мач с "Интер" той получи контузия, заради която пропусна срещата. Румънецът тъкмо започна да навлиза във форма, вкара гореспоменатите попадения в мачовете от Първа лига, и първенството бе спряно. След рестарта на родния футбол, Кешеру веднага получи контузия. Това стана на загрявката за дербито с Левски на „Герена“.

Тогава той изкара едно полувреме, но за повече нямаше сили. След това влизаше като резерва във важните мачове с "Ботев (Пд)" и "Берое" и след като "Лудогорец" стана и на теория шампион на България за 9-и път, Кешеру се подложи на операция. Така той сам излезе от битката за голмайсторския приз с една ясна цел – да бъде готов за началото на новия сезон. Бившият таран на Стяуа влезе в игра срещу "Локо (Пд)" в мача за Суперкупата, виждайки че все още не влязъл във форма. А целта бе той постепенно да навлиза в такава, като гостуването на "Ботев (Вр)" бе идеален вариант той най-после да запише повече от 45 минути. Но дойде коронавирусът и Кешеру отпада най-малко за 2 седмици, в които няма да тренира наравно със своите съотборници.

Материал на в-к "Мередиан мач"