Днес във Враца ще е бойното кръщение на новото попълнение на Лудогорец Бърнард Текпетей. Дошлият от Шалке бързак бе представен миналата седмица, но не беше готов да играе срещу Локо (Пд) в мача за Суперкупата.

Сега, заради положителните проби за коронавирус на Клаудиу Кешеру и Жоржиньо, ще се наложи той, макар и изостанал с подготовката, да започва от първата минута. Заради всичките проблеми Павел Върба върна в групата и Якуб Шверчок.

Полският таран е поставен в трансферната листа и дори скоро би трябвало да премине в Пяст Гливице като част от сделката за централния бранител Якуб Червински.

Иначе безспорно добрата новина за шампионите е това, че Апелативната комисия към БФС намали наказанието на Сисиньо и така най-добрият десен бек у нас за миналия сезон, според InStad Index, ще може да играе днес.

Той ще замени наказания Жордан Икоко. Антон Недялков, който не игра срещу Локо (Пд) заради лека травма, вече е напълно готов за игра и ще започне от първата минута.

Предполага се, че вратар отново ще бъде Ренан дос Сантос, който по стечение на обстоятелствата беше най-добрият за „орлите“ в двубоя за Суперкупата.