Подпира ли БРъководството на БФС излезе с пояснение по повод наказанието на бразилския защитник на Лудогорец Сисиньо, в което се обяснява защо то е било намалено на един мач. Първоначалното наказание от четири мача било грешка, предизвикана от неточен доклад на съдията Валентин Железов. В последствие Железов е наказан за неточното си предаване на събитията.

"Във връзка с постъпили запитвания до Българския футболен съюз по повод намаленото наказание на футболиста на ПФК Лудогорец 1945 (Рз) Несуиано де Жезус Гусмао-Сисиньо, наложено след двубоя срещу ПФК Славия от 31-ия кръг на ПФЛ Сезон 2019/2020, БФС държи да внесе следните уточнения:

Първоначалната санкция от 4 мача се базира на докладите на съдийската бригада, изготвени непосредствено след края на двубоя, и разгледани от Дисциплинарната комисия към БФС според Дисциплинарния правилник за сезон 2019/2020 г.

Впоследствие главният съдия Валентин Железов изпраща становище до Съдийската комисия към БФС, в което отчита обосновката на решението си в конкретната игрова ситуация като неправилна. Въз основа на това становище и на входирана жалба до Апелативната комисия към БФС, случаят бива преразгледан, санкцията на футболиста-редуцирана, а на рефера Железов е наложено наказание от СК", се казва в становището на БФС.