Мачът срещу Динамо (Брест) за влизане в групите на Лига Европа е най-важният за Лудогорец, призна старши треньорът на разградчани Павел Върба във Варна преди заминаването на тима за Беларус.

"Това е мачът на сезона за нас. Продължавам да повтарям, че не продължим ли напред, не влезем ли в групите, това няма да е добре за клуба. Аз съм за това тук, да влезем в групите и да играем европейски мачове. Днес може би изглеждам спокоен, но да видим как ще е утре. Чака ни много тежък мач", коментира чешкият специалист, цитиран от БНР.

"Динамо разполага с добри футболисти, разучихме ги добре. Нашите амбиции са най-високите. Искаме да продължим напред", каза още Върба.

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев очаква труден двубой в Беларус. 

"Очаква ни труден мач срещу корав противник, който е достатъчно амбициран да играе за първи път в историята си в групите на Лига Европа. Ще бъде много трудно. Надявам се нашият отбор да е достатъчно готов физически, психически и тактически, за да можем да спечелим мача и да играем в групите на Лига Европа, което е нашата цел. В момента се в процес на реформа, случват се тежки процеси. Не ни е леко. Но стъпка по стъпка отборът намира себе си. Този Лудогорец ще бъде много силен. Въпросът е след колко време.", коментира Ангел Петричев пред репортери на летището във Варна.