Нападателят Кирил Десподов беше представен като нов футболист на Лудогорец. Стрелецът, който идва под наем от Каляри, говори за първи път за гневната реакцията на феновете на бившия си клуб ЦСКА. 

"Искам да кажа, че съм щастлив, че съм тук в Лудогорец. Искам да благодаря на ръководството, че направиха всичко възможно, за да ме привлекат в отбора. Разбрахме се много лесно и бързо, след като се свързаха с мен и Каляри. Имах други оферти преди Лудогорец, но клубовете не успяха да се разберат с Каляри. Лудогорец се свърза с мен на 4 октомври вечерта, като на другия ден се разбрахме и стана трансфера в Лудогорец.

Аз съм тук под наем, като има много висока откупна клауза. Ръководството на Лудогорец ще прецени дали да се възползва от това, ако са доволни от мен. Аз съм на 23 години, а скоро ставам на 24 години и идвам тук, за да играя. Ще дам всичко възможно от себе си. В Лудогорец има много добри футболисти, като конкуренцията на всеки един пост е много сериозна. Радвам се, че ще работя с много добри треньори и футболисти и толкова професионално.

Ще обясня тази ситуация. За мен ЦСКА винаги ще си остане нещо много специално за мен. Там съм играл три години. Тези три години, тази емоция, която са ми дали феновете, отношението на клуба към мен, тъй като от него направих трансфер в Европа, никога няма да бъде заличена или забравена от мен. Не е приятна ситуацията, която стана последните дни, толкова омраза и обиди по мой адрес. Аз обаче ги разбирам. Тази ситуация се случва навсякъде по света във футбола. Нито съм първият, нито последният.

Всичките тези години, в които съм играл за ЦСКА, е било от сърце и с емоция. Животът на футболиста не е лесен. Той трябва да бъде отговорен за себе си и към семейството си, като взима най-правилното решение за кариерата си. Не всичко е така, както изглежда отвън. Нормална е реакцията им, тъй като не обичат Лудогорец", заяви Десподов.