Легендарният голмайстор на Берое и ЦСКА Петър Жеков направи любопитен коментар за състоянието на националния ни отбор. Ето какво още каза Жеков пред "България Днес":

"Нито треньор имаме, нито футболисти. На Унгария вкарахме един случаен гол, те си правеха майтап с нас. Просто в момента нямаме качествени футболисти и няма как да направим силен национален отбор".

"Може би след 7-8 години нещо ще стане. Но трябва преди това по-младите футболисти да излязат да играят в чужбина - в Германия Англия, Испания. Тогава да видим какъв отбор ще има".

"А не да картотекираме на Лудогорец бразилците, че били пет години в България. Какво искаме? Сега обясняват след мач: ама ние бяхме по-добри, ама ако беше станало това... Тя и баба ми ако беше с краката нагоре, щеше да е спестовна касичка, ама не е. Ето, Десподов от Италия стигна до Разград. Поне в София да се беше върнал".

"Веднъж си говорих с Дяков от Лудогорец за Дерменджиев. Питах го: "Той включва ли се в тренировки, показва ли ви нещо?" А Дяков се смее и ми вика: "Бат Петьо, той ако ритне топката, ще вземе да си счупи някой пръст"... Щях да падна от стола".

"А Стоичков казва, че Дерменджиев бил страхотен играч и треньор. Той ги пунтира, а те не могат да се усетят. Вече не знам кой може да стане треньор, те всички се изредиха. Трагедията е голяма".