„Лудогорец" е най-силният отбор като качества в България. Точно заради това ние трябва да сме дисциплинирани през всичките 90 минути на терена. Те притежават сериозна индивидуална класа, но ние сме оптимисти за срещата с тях“, коментира пред „Мач Телеграф“ треньорът на "Арда" Николай Киров. Както е известно, днес в 17:30 часа в Кърджали, местният отбор, заемащ 4-ото място в Първа лига, приема устремилия се към 10-а поредна титла "Лудогорец".

Срещата от 8-я кръг трябваше да се състои още на 4 октомври, но бе отложена заради 16 случая на коронавирус в Арда. „Дали тогава или сега сме в по-добра форма? Не може да се правят такива сравнения. Всичко ще се види в предстоящите 90 минути срещу "Лудогорец“, продължи Киров.

Той говори и за един любопитен факт. Става дума за това, че Арда няма загуба в Кърджали от 2 години в мач за първенство. Нещо, с което не може да се похвали нито един професионален тим. „Това ни дава самочувствие. В интерес на истината, е хубаво да отбележим, че през миналия сезон играхме на „Лаута“. Сега срещу "Лудогорец", ако имаше публика, щеше да е съвсем друго. Феновете ни подкрепят в домакинските срещи и сега, макар и извън стадиона, заради което им благодаря“, каза още бившият вратар.

Той коментира и зимната селекция на "Арда". „Гледаме футболисти и коментираме с ръководството. В момента обаче няма никаква конкретика. Но, да, работим по тази тема“, добави Киров. Бившият наставник на "Ботев" (Пд) разкри и дали крилото Светослав Ковачев, който е собственост на "Лудогорец", ще продължи да носи екипа на кърджалийци и през пролетта. „Това са разговори на ниво ръководство. От клуба, който държи правата му – "Лудогорец", зависи какво ще се случи“, завърши специалистът.

През този сезон Светослав Ковачев записа 15 мача, в които вкара 3 гола и даде една асистенция. Едно от попаденията му бе срещу ЦСКА при ремито 1:1 в Кърджали.