Добра новина получиха в "Лудогорец". Един от основните играчи в последните сезони – Вандерсон, е напълно готов за игра. Както е известно, той скъса кръстни връзки през юли и очакванията бяха, че няма да играе поне до март. но ето, че той се завръща доста по-рано, пише "Монитор".

Българският национал обаче оборва предварителните прогнози и ще започне зимна подготовка в началото на януари наравно със своите съотборници. Това означава, че треньорът на „орлите“ ще може да го използва през пролетния полусезон, а Вандерсон ще е реално ново попълнение в нападението на шампионите.

„Потвърдено! Слава на Бога, че всичко се оправя. Ден за тренировка, но по специален начин“, написа Вандерсон в социалните мрежи. Към текста той сложи и снимка как след индивидуална тренировка на плажа в Рио де Жанейро го храни местна дама. В момента той е в родината си Бразилия и заедно със семейството си чака да посрещне празниците, след което всички ще се приберат в България.

Вандерсон бе привлечен в "Лудогорец" през пролетта на 2014 г. Още с първия си гол – за 1:0 срещу Стяуа преди драмата с дузпите на Козмин Моци, той показа, че ще е решителна фигура за „орлите“. Хеттрикът му срещу "Цървена звезда" и попаданието му срещу ПСЖ на „Парк де Пренс“ бяха показателни за това. През юни Вандерсон подписа нов двегодишен договор с "Лудогорец", но само месец по-късно се контузи сериозно и заради това пропусна всички мачове на тима през есенния полусезон.