Последните дни на изминалата 2020 година бяха доста интересни заради възможността Станимир Стоилов да стане треньор на Лудогорец. В крайна сметка Лудогорец избра литовеца Валдас Дамбраускас пред възможността Мъри да застане начело на тима.

Според Букмейкър Рейтинги е имало няколко причини за отказа на Стоилов да застане начело на 9-кратния първенец на България.

Първата е условията по договора, които са му предложени от ръководството на Лудогорец. Контрактът е щял да бъде дългосрочен, но с една важна подробност. Ако нещата не потръгнат или двете страни се разделят в по-ранен етап от взаимната си работа, шефовете на Лудогорец са били категорични – дават неустойка на треньора в размер на 3 заплати, а не до края на контракта, каквато е практиката и искат повечето треньори.

Така, например, ако Стоилов бе подписал за 2,5 години, но последваше раздяла на 5-тия месец, практиката е да получи неустойка в размер на всички заплати до края на договора си. В Лудогорец обаче не са били съгласни и са предложили съвсем други условия на Стоилов.

Друга от причините е, че Стоилов е искал да направи още промени по състава, като се раздели с някои от ветераните, сред които Козмин Моци и Светослав Дяков. Ръководството на Лудогорец обаче е настояло особено за румънеца да остане в клуба, като един от вариантите е бил да стане помощник треньор на Стоилов.

Иначе бе ясно, че Мъри щеше да стане най-скъпоплатеният треньор у нас, като заплатата му щеше да е около 1 милион евро годишно, а отделно с подписване на договора е щял да получи 500 000 лева на ръка.

След отказа на Стоилов, в Казахстан отразиха случващото се, като някои от медиите добавиха, че „се надяват треньорът да се върне във футбола им.“