Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас коментира успеха с 3:1 в мач от първия кръг за Купата на България срещу Спортист Своге. Това бе и първият официален двубой за специалиста от Литва начело на "орлите", който отчете много технически грешки от неговия отбор днес.

"Беше типичен турнирен двубой - един елитен тим срещу отбор от втора дизивия в началото на шампионата, нищо не ни изненада. Направихме много технически грешки, донякъде предизвикани от терена. За тактика не искам да говоря, на моменти действахме малко по-бавно, с повече докосвания, не успяхме да използваме празните пространства зад Кешерю."

"През второто полувреме заиграхме малко по-бързо, но пък допуснахме попадение - нещо, което не искахме да правим. Най-важното е, че достигнахме до осминафиналите. Не сме подценили съперника, важното беше да спечелим двубоя, но имаше моменти, когато играехме малко по-бавно. Първи двубой за новата година, след месец и половина нещата са малко по-различни. Контролните мачове в Турция не могат да бъдат сравнявани с официалните срещи."

"Искам да виждам стил в който ние доминираме 90 минути, но той е труден за поддържане. Имаме определено време, за да може футболистите да се нагодят един към друг, но постепенно ще изградим стила. Искаме да пренесем това, което правим на тренировките, и на официалния терен. Стилът ми е да се концентрираме върху всеки следващ двубой, тук съм да печеля титли с Лудогорец, не правя разлика между мачове за Купата и първенството", заяви Валдас Дамбраускас след първия си официален мач като старши треньор на "орлите".