Треньорът на Лудгорец Валдас Дамбраускас бе видимо доволен след победното 6:0 над Етър. Дамбраускас обяви, че разградчани още ще израстват.

„С всеки мач трябва да усещаме по-голяма връзка между играчите. Мисля, че като за втори мач имаме по-голяма адаптация. Беше по-лесно и имах чувството, че сме по-подготвени, отколкото в първия ни мач. Колкото повече играем двубои, толкова ще се засилва тима. Мисля, че и двата момента бяха ключови – ранния гол и червения картон".

"Играхме по-добре, отколкото срещу Спортист. Етър се опита да ни пресира и имахме пространства. Отбелязахме ранен гол и можеше да отбележим още. Тяхната преса ни затрудни и те имаха шанс да ни изравнят. Не трябва да пренебрегнем това. Исках играчите сами да решат този проблем. Използвахме това и след това се случи червения картон. За Етър стана трудно с десет души срещу отбор, който е гладен и постоянно иска да се подобрява“, заяви Дамбраускас.

„Искам да поздравя Кешеру. Не знаех, че за първи път реализира четири попадения. Откакто започнах работа с него виждам двама души – страхотен футболист и човек. Гладен е за успехи. Пренася играта си на следващото ниво. Много се радвам за него“, добави още той.

„Гледах Локомотив срещу Черно море и мисля, че е добре организиран и силен физически отбор. Това, което трябва да направим е да гледаме да подобрим нашата игра. Днес бяхме по-добре, отколкото срещу Спортист. Мога да говоря за специфични позиции, но играчите ги изпълниха по много добър начин. Не съм доволен как конструираме атаките си и изнасяме топката. Но това ще подобрим".

"Трябва да видим какво Локомотив прави добре и да предотвратим това. Най-важното е, че днес много от футболистите получиха игрови минути и ще видим кой ще играе срещу Локомотив. Направихме малка стъпка напред. Зоните, от които центрирахме и вкарахме бяха по-добри, но трябва да се подобрим, защото срещу отбори от Топ5 ще бъде много трудно“, каза литовският специалист.