Лудогорец представи новия си вратар Кристиян Кахлина, предаде репортер на БГНЕС. “Знам в какъв клуб идвам. Лудогорец е най-добрият отбор в България. Това е много добра възможност за мен да се развия и да направя крачка напред”, заяви хърватинът.

Той идва от Горица, откъдето дойде и треньорът Валдас Дамбраускас. Договорът на Кахлина е до края на сезона с опция за откупуване на правата му.

“Девет месеца работих с Валдас Дамбраускас и много добре знам методите му на работа. Разбира се, че съм готов да се боря за титулярното място с първия вратар на Лудогорец. Затова и приех да дойда и да играя за клуба. Най-важното за мен е, че треньорът Дамбраускас ми се обади, за да ме покани в клуба, аз познавам много добре неговата тактика".

"Не познавам никой от футболистите на Лудогорец и важното е, че знам треньора. В крайна сметка ако някой друг клуб ми се беше обадил да отида под наем, но без да познавам треньора, не бих приел”, каза Кахлина.

До неговия бърз трансфер се е стигнало, след като Ренан е уведомил ръководството на Лудогорец в събота, вече не могат да разчитат на него. На пресконференцията, провела се в столичен хотел, стана ясно, че скаути на “орлите” дълго време са наблюдавали изявите на Кахлина и дори са присъствали на срещи с негово участие.

“Разбира се, че знам за българския футбол. Имам приятели, които играят тук, гледал съм някои срещи основно заради тях. Преди подражавах на Буфон, в последно време на Тер Щеген, неговият стил е и моят”, каза още Кахлина.

Той е роден на 24 юли 1992 г. в Загреб. Започва кариерата си в местния гранд Динамо, където стига до първия отбор. Впоследствие носи екипа на Виноградар, Лучко, Копер и Горица. За последния си клуб изиграва 151 мача във всички турнири. Кахлина има срещи и за младежкия национален отбор на Хърватия. /БГНЕС