Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас призна, че тимът му е извадил късмет при победата с 2:1 над Царско село, която класира “орлите” за четвъртфиналите на Купата на България.

“Това бе типичен мач за Купа. Дори преди мача с ЦСКА казах, че този ще бъде много труден, защото ще използваме много емоции. През първото полувреме контролирахме нещата и вкарахме два гола. През второто полувреме не се справихме добре, но трябва да поздравим и Царско село, защото те реагираха. Разочарован съм от отношението ни през второто полувреме.

Когато водиш с 2:0, някак подсъзнателно се отпускаш и мислиш, че този мач вече е свършил. Щом тези мисли дойдат в главата ти, става много трудно.

Бяхме късметлии че се отървахме и този мач не влезе в продължения. Успяхме да ротираме състава си. Единственото негативно е контузията на Антон Недялков. Не бих казал, че ни изненадаха, защото и на полувремето казах на играчите, че няма начин този отбор да не реагира. След първия им гол знаехме, че ще бъде трудно. Мисля, че през второто полувреме те просто желаеха успеха повече. Недопустимо е за мен другият отбор да желае повече победата от моя”, каза Дамбраускас след мача.

Треньорът на Лудогорец коментира и предстоящото гостуване на Берое за първенството. “Просто трябва да останем концентрирани и фокусирани през 90-те минути. Да не се отпускаме по средата на мача. Показахме в няколко мача, че когато се отпуснем следват проблеми”, каза още Дамбраускас.